به مناسبت ۲۵مین سالگرد جنبش دانشجویی آزربایجان جنوبی

ربع قرن از روز تاریخی حرکت ملی آزربایجان جنوبی میگذرد، ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۴ روز تجلی اراده جنبش دانشجویی آزربایجان جنوبی در اعتراض به نژادپرستی سیستماتیک در ایران بود، جریانی که توسط صدا و سیمای ایران کلید زده شد ولی توسط فعالین جنبش دانشجویی آزربایجان، به روزِ اعلام موجودیت جنبش دانشجویی و تبلور اراده ملی در لایههای دانشجویی تبدیل شد.
شهید مهندس غلامرضا امانی در رابطه با ویژگیهای شاخص جنبش دانشجویی آزربایجان جنوبی و تفاوت آن با سایر جنبشهای دانشجویی اینگونه مطرح میکند:
نیاز انسان را مبتکر بار میآورد. به نظر من مسائلی که جنبش دانشجویی آزربایجان به آنها پرداخته بسیار مهم و نشات گرفته از همان هویتطلبی میباشد. این مسائل در شرایط کنونی جهان و بویژه منطقه برای سرنوشت یک ملت بسیار تعیینکننده است و آیندهاش را رقم میزند. اما جنبش دانشجویی ایران دنبالهرو اصلاحات و تغییرات صوری امروزی است که جامعه بینیاز از آنها نیست، اما این جنبش هرگز به مسائل ماهیتی نپرداخته است. البته چه بسا نیازی هم در این مورد احساس نشده است. آنها هیچ گاه مشکل هویتطلبی نداشنهاند زیرا حاکمیتهای یک قرن اخیر ایران این کار را با صرف بیتالمال به نحو احسن انجام دادهاند بلکه در خدمت مکتب شوونیسم پارس و صد البته پایمال کردن حقوق سایر ملل ساکن در ایران نیز بودهاند.
🔹 بیشک نقش شهید مهندس غلامرضا امانی و هماندیشانش در این روز فراموش نشدنی است و آنچه آرمان او در سعادت ملت تورک آزربایجان بوده بخش جداییناپذیر آرمان جنبش دانشجویی آزربایجان جنوبی خواهد بود.